Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι καθυστερήσεις των αεροπλάνων στην Ελλάδα επιδρούν σε όλη την Ευρώπη

Οι καθυστερήσεις των αεροπλάνων στην Ελλάδα επιδρούν σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής Performance Review Commission του Eurocontrol που αποτελείται από 12 ανεξάρτητα στελέχη εξειδικευμένα στις αερομεταφορές και στην εναέρια κυκλοφορία, οι καθυστερήσεις των αεροπλάνων που γίνονται […]

Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής Performance Review Commission του Eurocontrol που αποτελείται από 12 ανεξάρτητα στελέχη εξειδικευμένα στις αερομεταφορές και στην εναέρια κυκλοφορία, οι καθυστερήσεις των αεροπλάνων που γίνονται στον ελληνικό εναέριο χώρο πρέπει να μελετηθούν με προσοχή γιατί τα αποτελέσματα τους επηρεάζουν όλη την περιοχή της Ευρώπης.
Παρά το γεγονός ότι η κίνηση στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της ευρύτερης ευρωπαϊκής, της κίνησης δηλαδή του European Civil Aviation Conference Area-ECAC, το ποσοστό των καθυστερήσεων είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, αγγίζοντας το 10-15% του χρόνου της συνολικής διαδρομής. Ίδιο περίπου ποσοστό έχει και η πολύ βεβαρημένη περιοχή της Αγγλίας και συγκεκριμένα γύρω από το Λονδίνο. Υψηλότερα ποσοστά καθυστέρησης πτήσεων σημειώνουν οι περιοχές βόρεια και ανατολικά του Παρισιού, οι περιοχές της Μεσογειακής Γαλλίας, και οι Κάτω Χώρες.
Το θέμα με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην περιοχή της Ελλάδας είναι ότι ο αριθμός τους και η συχνότητα τους είναι δυσανάλογη με την εναέρια κυκλοφορία της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024