Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι προτάσεις του ΣΕΤΕ για την τουριστική πολιτική της χώρας

Οι προτάσεις του ΣΕΤΕ για την τουριστική πολιτική της χώρας

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ η Ελλάδα πρέπει να επανεξετάσει το μίγμα marketing του ελληνικού τουρισμού και να επανατοποθετήσει το τουριστικό της προϊόν. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή της στρατηγικής, μιας και […]

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ η Ελλάδα πρέπει να επανεξετάσει το μίγμα marketing του ελληνικού τουρισμού και να επανατοποθετήσει το τουριστικό της προϊόν.
Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή της στρατηγικής, μιας και οι αγώνες θα δημιουργήσουν αύξηση της ζήτησης σε γενικά επίπεδα και όχι μόνο τις μέρες που θα διεξαχθούν. Τα αποτελέσματα θα είναι μακροπρόθεσμα.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να απομακρυνθούμε από τον μαζικό τουρισμό, και την εποχικότητα, και να στραφούμε προς την συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας.
Πρέπει να δώσουμε βάση στην επικοινωνία με μια δράση marketing για ολόκληρη την δεκαετία του 2000-2010, προτείνει ο ΣΕΤΕ.
Η πρόταση του ΣΕΤΕ είναι να παρέμβουμε στο marketing και να επανατοποθετήσουμε το τουριστικό μας προϊόν, με βάση όμως το κύριο προϊόν μας που είναι η θάλασσα και ο ήλιος. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων θα πρέπει να γίνει παράλληλα με αυτό το κύριο προϊόν.
Σε επίπεδο τιμών, η πολιτική μας θα πρέπει να είναι μόνιμα προσανατολισμένη στο «value for money», ώστε να καθιερωθούμε σαν τέτοιου είδους προορισμός και στην συνέχεια να στοχεύσουμε στο «more money for more value».
Σε επίπεδο εκπόνησης και εκτέλεσης της επικοινωνιακής στρατηγικής, το ερώτημα, ποιος θα την αναλάβει. Στο σημείο αυτό επαναφέρουμε την πρόταση του ΣΕΤΕ για την δημιουργία Α.Ε. για την διαφήμιση<.> και προβολή του Ελληνικού τουρισμού. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024