Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι Βρετανοί προωθούν τον τουρισμό δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι Βρετανοί προωθούν τον τουρισμό δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι Βρετανοί tour operators έχουν αρχίσει να προσθέτουν στα προγράμματα τους επιλογές για τουρισμό σπορ και δραστηριοτήτων, μιας και αρκετοί πελάτες τους δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση γι αυτές τις μορφές […]

Οι Βρετανοί tour operators έχουν αρχίσει να προσθέτουν στα προγράμματα τους επιλογές για τουρισμό σπορ και δραστηριοτήτων, μιας και αρκετοί πελάτες τους δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση γι αυτές τις μορφές τουρισμού.
Αν και η ζήτηση για πακέτα αποκλειστικά σχεδιασμένα για σπορ και δραστηριότητες είναι ακόμη σχετικά μικρή, εν τούτοις πολλοί είναι οι Βρετανοί που αναζητούν κάποιας μορφής δραστηριότητα να περιλαμβάνεται στο πακέτο των διακοπών τους.
Μέρος της απήχησης που έχουν τα θέρετρα "all inclusive" στους Βρετανούς είναι το γεγονός ότι τους δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουν τα σπορ με τις οικογενειακές διακοπές.
Σε γενικές γραμμές η αγορά μπορεί να χωριστεί σε τρεις κατηγορίες. Αυτούς που επιλέγουν πακέτα για σπορ και ειδικά τένις και γκολφ, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν πρακτική διδασκαλία, θεωρητική εκπαίδευση και διαγωνισμούς. Στη δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για υπαίθριες δραστηριότητες όπως περπάτημα σε ορεινά μονοπάτια, καταδύσεις και ιππασία. Στην Τρίτη κατηγορία ανήκουν όσοι αναζητάνε πιο έντονες δραστηριότητες όπως rafting σε ορμητικά ποτάμια, εξορμήσεις σε ζούγκλες και σαφάρι σε ερήμους.
Η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα είναι κύριο χαρακτηριστικό της ποικιλίας των δραστηριοτήτων που προσφέρουν οι tour operators και ειδικότερα οι ανεξάρτητοι που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες αγορές.
Μέσα σε αυτές τις επιλογές που προσφέρονται περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος με προγράμματα που περιλαμβάνουν από παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς του Argo Holidays, ημερήσια σαφάρι στην Κύπρο από τον Cyplon, δωρεάν μαθήματα καταδύσεων για το επόμενο καλοκαίρι στην πισίνα του "all inclusive" ξενοδοχείου Adelais Bay Hotel στην Κύπρο από τον Unijet, μέχρι και ορεινή πεζοπορία στα βουνά της Ελλάδας και ειδικότερα της Κρήτης από τον Ramblers.
Από τα θέρετρα που προτείνουν οι Βρετανοί για σπορ θαλάσσης και ιδιαίτερα ιστιοπλοΐα είναι το Mark Warner Lakitira Clubhotel στην Κω.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024