Τελευταία νέα
ΑρχικήΟλοκληρώθηκε στον ΟΛΠ το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUPPORT
Λιμένες

Ολοκληρώθηκε στον ΟΛΠ το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUPPORT

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα 'SUPPORT' στοχεύει να αυξήσει το τρέχον επίπεδο ασφάλειας των λιμένων με την ενσωμάτωση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων σε νέα ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και επιτήρησης πληροφοριών.

Ολοκληρώθηκε στον ΟΛΠ ΑΕ το ετήσιο διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “SUPPORT”, ένα από τα 20 ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ενεργά ο ΟΛΠ ΑΕ.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “SUPPORT” στοχεύει να αυξήσει το τρέχον επίπεδο ασφάλειας των λιμένων με την ενσωμάτωση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων σε νέα ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και επιτήρησης πληροφοριών. Στα λιμάνια θα δοθούν εργαλεία για τη δημιουργία του αναγκαίου και επαρκούς επιπέδου ασφάλειας ικανοποιώντας τους εξελισσόμενους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίζει αποτελεσματικά την πολυπλοκότητα του πραγματικού περιβάλλοντος του λιμένος.

Οι 19 εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος “SUPPORT”, οι οποίοι εκπροσωπούν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν την ασφάλεια της λιμενικής κοινότητας και συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν:

1

BMT Group

Project Manager

UK

 

2

FOI

Swedish Defense Agency

SE

 

3

Securitas

Security  Company

SE

 

4

VTT

Technical Research Centre of Finland

FI

 

5

MARLO

Technical Research Centre of Norway

NO

 

6

ILS INLECOM

Security Consultants

UK

 

7

MARINTEK

Marine Technologies

NO

 

8

NECL

Nautical Enterprise

IE

 

9

STENA

Swedish Coastal Co and Terminal Operator (Gutenberg Division)

SE

 

10

eBOS

Computer Technologies

CY

 

11

University of

Innsbruck

Communication Platform

AT

 

12

Kalmar, Cargotec

Port Equipment Technologies

FI

 

13

Maritime Administration of Latvia

Port Authority

LV

 

14

INRIA

Video Security Analysis

FR

 

15

MARAC

Electronics Company

GR

 

16

Port of Piraeus

OLP S.A.

GR

 

17

Gemeente

Amsterdam

NL

 

18

EUROPHAR

Ports of Valencia-Marseille-Genoa

 

 

19

EcoPorts

Port Association

NL

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “SUPPORT” θα πραγματοποιήσει επίδειξη σε πραγματική κλίμακα που θα οργανωθεί σε δύο αντιπροσωπευτικούς λιμένες της ΕΕ (Γκέτεμποργκ και Πειραιά). Οι πλήρεις επιδείξεις σε πραγματική κλίμακα θα αξιολογηθούν από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ασφαλείας των λιμένων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, “το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια της Ευρώπης. Λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων έχει υποδιαιρεθεί σε επτά τομείς ασφαλείας και τεχνολογικά διαθέτει ήδη προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και 110 άτομα προσωπικού φύλαξης και ιδιωτικές εταιρίες, πέρα από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Τα συστήματα ελέγχου και φύλαξης δεν καλύπτουν μόνο τον χώρο της κρουαζιέρας, αλλά σε συνεργασία και με την ΣΕΠ ΑΕ το σύνολο του λιμένα εμπορευματοκιβωτίων. Με το πρόγραμμα “SUPPORT” όχι μόνο θα αυξήσουμε την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία του λιμένα Πειραιά, αλλά όπως φάνηκε και από την διημερίδα, θα προσφέρουμε υπηρεσίες και σε άλλα λιμάνια”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024