Τελευταία νέα
ΑρχικήΠέτυχε τους στόχους της η British Airways

Πέτυχε τους στόχους της η British Airways

Προ φόρων κέρδη ύψους 200 εκατομμυρίων στερλινών ανακοίνωσε σήμερα η British Airways για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς. Ο […]

Προ φόρων κέρδη ύψους 200 εκατομμυρίων στερλινών ανακοίνωσε σήμερα η British Airways για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για την ίδια περίοδο σημείωσε μείωση κατά 2,5% φτάνοντας τις 2.222 εκατ. στερλίνες. Το πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας ήταν αυξημένο κατά 4,3%. Τα λειτουργικά έξοδα της BA ήταν 94 εκατ., ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 1998 ήταν 173 εκατ. στερλίνες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και στη σχετικά χαμηλή ζήτηση για διακεκριμένες θέσεις.
Το πρόγραμμα "επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας" που ακολουθεί η εταιρία συνέχισε να αποδίδει οφέλη, έχοντας μέχρι τώρα εξοικονομήσει 750 εκατ. στερλίνες, με στόχο να φτάσει το 1 δισ. στερλίνες ως το 2001. Ο συντελεστής παραγωγικότητας κατά την ίδια περίοδο σημείωσε αύξηση κατά 0,7%.
Η ΒΑ, στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθεί για προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, επενδύει το ποσό των 6 δισ. στερλινών για την αναβάθμιση όλων των προϊόντων της. Παράλληλα, η εταιρία ακολουθεί ένα πρόγραμμα επαναπροσδιορισμού του δικτύου της και του στόλου της. Έτσι, θα υπάρξει αύξηση συχνότητας των ιδιαίτερα κερδοφόρων δρομολογίων και αντίστοιχη μείωση σε δρομολόγια με μειωμένη απόδοση όπως το Πίτσμουργκ και η Τζακάρτα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Bob Ayling δήλωσε "είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό σε πολλούς τομείς. Η στρατηγική που ακολούθησε έχει ήδη αρχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους μας και μέσω της αναδιάρθρωσης τους στόλου και του δικτύου μας η ΒΑ θα αναδυθεί μέσα από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς με μειωμένα κόστη και ένα νεανικό στόλο αεροσκαφών, ο οποίος θα επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα κομμάτια της αγοράς."
Ο πρόεδρος της ΒΑ, κ. Lord Marshall ανακοίνωσε ότι "αποβλέπουμε στο άμεσο μέλλον σε μια αυξημένη απόδοση, καθώς συνεχίζουμε την προσαρμογή μας στις συνθήκες της αγοράς που συνεχών αλλάζουν. Την φετινή χρονιά η ΒΑ επενδύει για να παραμείνει μπροστά από τον ανταγωνισμό προσφέροντας πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024