Τελευταία νέα
ΑρχικήPreussag: Και τι δεν της ανήκει!

Preussag: Και τι δεν της ανήκει!

Η νέα δομή του γερμανικού κολοσσού Preussag αποτελείται από περισσότερες από 350 εταιρίες, και ο κύκλος εργασιών της το οικονομικό έτος 1997-98 ήταν περίπου 35 δισ. γερμανικά φράγκα, ενώ το […]

Η νέα δομή του γερμανικού κολοσσού Preussag αποτελείται από περισσότερες από 350 εταιρίες, και ο κύκλος εργασιών της το οικονομικό έτος 1997-98 ήταν περίπου 35 δισ. γερμανικά φράγκα, ενώ το προσωπικό της περισσότερο από 66.500 άτομα. Περισσότερο από το 50% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από τον κλάδο του τουρισμού και των μεταφορών, τοποθετώντας την Preussag στον κλάδο των υπηρεσιών.
Η Preussag θα έχει τέσσερις βασικούς κλάδους τους: Tourism, Logistics, Energy and Commodities, Building Products.
Στον κλάδο του τουρισμού της Preussag ανήκει ο όμιλος επιχειρήσεων Hapag Touristik Union (HTU) ο οποίος έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 18 δισ. γερμανικά φράγκα. Σε αυτόν τον όμιλο ανήκει το πολύ γνωστό και στην Ελλάδα όνομα TUI, Touristik Union International, που είναι και ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης. Δεν σταματάει όμως εκεί. Η αεροπορική εταιρία Hapag-Lloyd Flug, το τουριστικό γραφείο Hapag-Lloyd, και οι τουριστικοί πράκτορες First αποτελούν μέρος του ομίλου επιχειρήσεων Hapag Touristik Union. Ακόμα και το πιο παραδοσιακό αγγλικό τουριστικό όνομα ανήκει στην γερμανική εταιρία Preussag, το Thomas Cook. Αυτή την στιγμή η Preussag είναι ιδιοκτήτης του 19.4% των μετοχών του Thomas Cook, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις πλήρως καθετοποιημένους τουριστικούς οργανισμούς της Αγγλίας. Οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες του είναι η εταιρία Carlson Companies, Inc. και η Westdeutsche Landesbank. Η συμφωνία όμως λεει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 1999, η Preussag θα αποκτήσει το 50,1% των μετοχών της Thomas Cook.
Με την νέα της δομή η HTU θα εκτελεί τις λειτουργικές διαδικασίες στον κλάδο του τουρισμού και θα αποτελεί ένα μέρος της Preussag AG.
Με την Thomas Cook ολοκληρώνεται το σύνολο των τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η HTU και έτσι καλύπτεται οποιαδήποτε τουριστική υπηρεσία.
Συνοπτικά, αυτή την στιγμή υπάρχουν 3.469 τουριστικά γραφεία που πωλούν τουριστικές υπηρεσίες κατ’ ευθείαν στο κοινό, 51 tour operators, 5 εταιρίες κρουαζιέρων, 63 αεροπλάνα, 18 τουριστικά γραφεία για εισερχόμενο τουρισμό, και 164 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο με δυναμικότητα περίπου 80.000 κρεβατιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024