Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΣτατιστική Επιχειρήσεων στον τομέα του Τουρισμού
Βιβλιογραφία

Στατιστική Επιχειρήσεων στον τομέα του Τουρισμού

Νέο βιβλίο του του καθηγητή Δρα Δημήτρη Τερζάκη για την στατιστική στον τουρισμό.

Από τις εκδόσεις Interbooks που εξειδικεύονται στον κλάδο του τουριστικού βιβλίου παρουσιάστηκε πρόσφατα το βιβλίο “Στατιστική Επιχειρήσεων”, με εφαρμογές στον κλάδο του τουρισμού. Το βιβλίο είναι του καθηγητή Δρα Δημήτρη Τερζάκη, καθηγητή εφαρμοσμένων πιθανοτήτων και στατιστικής του πανεπιστημίου της Rouen της Γαλλίας και του Τ.Ε.Ι. του Ηρακλείου της Κρήτης του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το βιβλίο αποτελείται από 12 κεφάλαια, υπάρχει λεξιλόγιο της στατιστικής και ειδικό παράρτημα με άβακες και πίνακες.

Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα στατιστικά δεδομένα, οι γραφικές παραστάσεις και τα στατιστικά διαγράμματα.

Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μία στοιχειώδης στατιστική ανάλυση των στατιστικών σειρών με παραδείγματα από τον τουριστικό κλάδο.

Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται στατιστική μελέτη δύο χαρακτήρων με παρουσίαση της συνδιασποράς, της συσχέτισης, και της γραμμικής και μη γραμμικής προσαρμογής. Επίσης, τα παραδείγματα είναι από τον χώρο του τουρισμού.

Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται στατιστική μελέτη των χρονολογικών σειρών με παραδείγματα από αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα, και στο πέμπτο παρουσιάζονται οι δείκτες και τα ποσοστά. Στο έκτο κεφάλαιο ξεκινάει η στατιστική ανάλυση, η οποία γίνεται βαθύτερη στο έβδομο κεφάλαιο. Το όγδοο κεφάλαιο αναφέρεται στην εκτίμηση και το ένατο στο έλεγχο των υποθέσεων.

Το δέκατο κεφάλαιο αναφέρεται στην στατιστική απόφαση, και τα δύο τελευταία, το ενδέκατο και το δωδέκατο στην δειγματοληψία και τις μεθόδους της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024