Τελευταία νέα
ΑρχικήSuperstores διακοπών: Η νέα μόδα στην Αγγλία

Superstores διακοπών: Η νέα μόδα στην Αγγλία

Τα υπερκαταστήματα διακοπών “Holiday Superstores” έχουν κατακλύσει την Αγγλική αγορά, και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε διάφορες πόλεις και από διάφορους τουριστικούς οργανισμούς. Ο τελευταίος πράκτορας λιανικών πωλήσεων διακοπών που […]

Τα υπερκαταστήματα διακοπών "Holiday Superstores" έχουν κατακλύσει την Αγγλική αγορά, και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε διάφορες πόλεις και από διάφορους τουριστικούς οργανισμούς. Ο τελευταίος πράκτορας λιανικών πωλήσεων διακοπών που άνοιξε ένα τέτοιο υποκατάστημα στην Αγγλία ήταν πριν μια εβδομάδα το Going Places. Το Lunn Poly είναι ο μόνος πράκτορας με υποκατάστημα στην High Street που δεν έχει ανοίξει υπερκατάστημα και μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του δεν σκοπεύει να το κάνει, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον.
Τώρα σχεδόν όλοι οι λιανοπωλητές διαθέτουν υπερκαταστήματα πωλήσεων, όπου η πώληση γίνεται με παράλληλη ψυχαγωγία του πελάτη, και όχι μόνο. Ο πελάτης μπορεί να καθίσει στην θέση του αεροπλάνου που θα τον μεταφέρει "δοκιμάζοντας την", να παρακολουθήσει σε βίντεο τους πιθανούς προορισμούς των διακοπών του, να αγοράσει αποσκευές και είδη ταξιδιού, ενώ τα παιδιά του θα παίζουν σε παιδική χαρά. Εύλογα θα αναρωτηθούμε γιατί να πάει διακοπές μετά από όλα αυτά!
Τα σχέδια του Going Places για την επόμενη χρονιά είναι να ανοίξουν άλλα 5 τέτοια υπερκαταστήματα ανεξάρτητα από την επιτυχία του πρώτου.
Η παραπάνω φιλοσοφία πωλήσεων δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί, αλλά σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Going Places κ. Peter Shanks θα έχει επιτυχία όπως όλες οι μεθόδους που έχει δοκιμάσει η εταιρία του στο παρελθόν. Η τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο υποκατάστημα που καλύπτει 10.000 τετραγωνικά πόδια. Πολλά βασίζονται στην τεχνολογία, όπως οι τηλεοράσεις, και η άντληση πληροφοριών σχετικών με τα ταξίδια μέσω βάσεων δεδομένων. Επίσης, και η πληθώρα του προσωπικού που μάλιστα είναι εξειδικευμένο σε διάφορους τύπους διακοπών, όπως κρουαζιέρες ή σε διάφορους προορισμούς. Οι πελάτες νοιώθουν καλύτερα όταν για κάθε διαφορετικό προϊόν εξυπηρετούνται από διαφορετικό εξειδικευμένο πωλητή.
Σύμφωνα με τον κ. Andrew Windsor διευθυντή λιανικών πωλήσεων του Thomas Cook, ένα υπερκατάστημα μπορεί να φθάσει σε πωλήσεις 15 υποκαταστήματα της High Street. Το υπερκατάστημα του Thomas Cook, Thomas Cook Plus, μας αποδίδει περίπου σαν έξι υποκαταστήματα του Thomas Cook. Βέβαια όλοι οι διευθυντές λιανικών πωλήσεων παραδέχονται ότι χρειάζεται πολύ και επίπονη δουλειά για να φέρεις τον κόσμο μέσα στα υπερκαταστήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024