Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυχνές ερωτήσεις για το .travel

Συχνές ερωτήσεις για το .travel

Συχνές ερωτήσεις για το .travel

1. Τι είναι το .travel;

Το .travel είναι το πλαίσιο για τον κλάδο ταξιδιών και τουρισμού στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα: “discoveryholidays.travel” ή “london.travel”.

2. Τι είναι το Top-LevelDomain (TLD);

Το TopLevelDomain (Τομέας Ανωτέρου Επιπέδου) είναι η λέξη ή τα γράμματα που υπάρχουν μετά την τελευταία τελεία σε ένα domain name ή ιστοσελίδα. Τα πιο γνωστά domain names είναι τα “.com”, “.net” και “.org”. Τα πιο πρόσφατα ονόματα είναι τα “.biz”, “.museum” ή “.info”. Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένα domain names για χώρες όπως το “.uk” για το Ηνωμένο Βασίλειο και το “.jp” για την Ιαπωνία.

3. Τι είναι ένα DomainName (Όνομα Χώρου);

Ένα domainname (Όνομα Χώρου ή Ηλεκτρονική Διεύθυνση) είναι ένα εμπορικό σήμα το οποίο αντιπροσωπεύει μια σειρά αριθμών που ονομάζεται «Διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου – Internet Protocol (IP) address». Τα domain names πρέπει να είναι μοναδικά. Έτσι για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει μόνο ένα “majestic.travel”.

Πλεονεκτήματα για τον κλάδο και τους καταναλωτές

1. Πως επωφελείται ο κλάδος από την εξέλιξη αυτή;

Οι επιχειρήσεις που καταχωρούνται με ονόματα σε κατάληξη .travel βρίσκονται σε μία μόνο τοποθεσία και είναι αμέσως αναγνωρίσιμες από τους καταναλωτές ως αξιόπιστες επιχειρήσεις στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών σε θέση να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές και να παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες. Το γεγονός αυτό εξυπηρετεί και τον κλάδο, καθώς το .travel βοηθά τον κλάδο να διεκπεραιώσει με εμπιστοσύνη συναλλαγές με άλλους κατόχους ονομάτων σε κατάληξη .travel που μπορεί να μην γνωρίζουν.

Αυτοί που έχουν αποκτήσει όνομα σε κατάληξη .travel μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την μηχανή αναζήτησης και της διαδικτυακής πύλης της Tralliance Corporation www.search.travel, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να αναζητούν στον παγκόσμιο ιστό και να βρίσκουν όσους είναι “.travel authenticated” (πιστοποιημένοι κάτοχοι ονομάτων σε κατάληξη .travel) πέρα των άλλων αποτελεσμάτων.

2. Πως οι καταναλωτές δίνουν πλεονέκτημα στο .travel;

Οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών ιστοσελίδων σε κατάληξη .travel έχουν ξεκάθαρα, τυποποιημένα και αντικειμενικά κριτήρια. Γνωρίζουν ότι εκείνοι που κατέχουν ονόματα σε κατάληξη .travel είναι έγκυροι οργανισμοί καθώς συναντούν προκαθορισμένα κριτήρια. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο να αγοράσουν από το διαδίκτυο μέσω των ιστοσελίδων με κατάληξη σε .travel.

3 .Η εταιρεία μου έχει όνομα σε κατάληξη .com. Γιατί να το κάνω .travel;

Αντίθετα από το “.com”, “.org”, “.co.uk” ή οποιοδήποτε άλλο domain name στο διαδίκτυο σήμερα, το .travel υποστηρίζεται εξολοκλήρου από τον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών και αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόν και εξασφαλίζει ότι όλες οι ιστοσελίδες με κατάληξη .travel είναι στα χέρια αναγνωρισμένων και μόνο οργανισμών και επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, το .travel προσφέρει προστασία από την εξαπάτηση του κυβερνοχώρου καθώς τα προαπαιτούμενα για την επιλογή ονόματος σε κατάληξη .travel εξαλείφουν τις αμφίβολες αγορές άλλων domain names.

Τα ονόματα σε κατάληξη .travel βρίσκονται σε όλες τις μηχανές αναζήτησης αλλά μόνο τα ονόματα .travel μπορούν να βρεθούν στο www.search.travel

Η απόκτηση ενός ονόματος σε κατάληξη .travel δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε να αφήσετε τα άλλα domain names που μπορεί να έχετε ούτε απαιτείται να φτιάξετε μια νέα ιστοσελίδα. Μπορείτε να συνεχίσετε την χρήση των άλλων ονομάτων και των ιστοσελίδων σας. Ωστόσο, χρειάζεται να κατευθύνετε την διεύθυνση URL σε κατάληξη .travel στην ιστοσελίδα που τη θέλετε να καταλήγει και με τον καιρό καθώς εργάζεστε και αναδιοργανώνετε την ιστοσελίδα σας πιθανόν να χρησιμοποιείτε μόνο το .travel, χωρίς ωστόσο αυτό να απαιτείται για να λάβετε τα πλεονεκτήματα του ονόματος σε κατάληξη .travel.

4. Ποια είναι τα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Tralliance;

  • Μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης και μια διαδικτυακή πύλη για τον τουρισμό το www.search.travel, η οποία δίνει προτεραιότητα στους “.travel authenticated” κατόχους ονομάτων σε κατάληξη .travel, παρέχεται επίσης στον καταναλωτή και δομείται γύρω από προορισμούς και ταξιδιωτικές κατηγορίες με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τους προορισμούς και χάρτες.
  • Την κατηγορία “Who is”, www.whois.travel παρέχοντας πληροφορίες σε ποιον ανήκει ένα domain name όπως για παράδειγμα ποια είναι η Tralliance;

Ποιος δικαιούται όνομα και Επιλογή Ονόματος

1. Ποιος θεωρείται κατάλληλος για να λάβει όνομα σε κατάληξη .travel;

Οποιαδήποτε εταιρεία, οργανισμός ή άτομο του οποίου η πρωταρχική δραστηριότητα είναι μέσα στους 18 τομείς του κλάδου τουρισμού και ταξιδιών μπορεί να λάβει όνομα.

Οι κατηγορίες αυτές είναι:

  • Αεροπορικές Εταιρείες
  • Θεάματα/Θεματικά Πάρκα
  • Σπίτια με κλίνες και πρωινό
  • Διαχειριστές Λεωφορείων/Ταξί /Λιμουζίνων
  • Διαχειριστές Κατασκηνωτικών Χώρων
  • Ενοικίασης Αυτοκινήτων/Εταιρείες που διαχειρίζονται χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε αεροδρόμια
  • Ηλεκτρονικές κρατήσεις/ Προμηθευτές Τεχνολογίας για τον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών
  • Οργανισμοί πόλεων και χωρών υπεύθυνοι για συνέδρια και Τουρίστες
  • Εταιρείες Κρουαζιέρας
  • Ακτοπλοϊκές Εταιρείες
  • Ξενοδοχεία/ Θέρετρα. Καζίνο
  • Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού
  • Επιβατικές Σιδηροδρομικές Εταιρείες
  • Εστιατόρια
  • Tour Operators
  • Ταξιδιωτικοί Πράκτορες
  • Τουριστικά ΜΜΕ
  • Οργανισμοί που ασχολούνται με τους καταναλωτές τουριστικών και ταξιδιωτικών προϊόντων και ανάλυση αγορά

2. Μπορώ να εγγραφώ με οποιοδήποτε όνομα θέλω;

Όχι. Μπορείτε να καταχωρηθείτε μόνο με όνομα που είναι δημόσια γνωστό ή σχετίζεται άμεσα με την εταιρεία ή τον οργανισμό σας. Τα ονόματα που μπορούν να πάρουν άδεια πιστοποίησης είναι τα ακόλουθα:

Νομικό Πρόσωπο/Συνεταιριστική Επιχείρηση/Φυσικό Πρόσωπο

  • Εμπορεύεστε ως: Εμπορικό όνομα προϊόντος ή σύνηθες όνομα εταιρείας ή σύνηθες όνομα εταιρείας που χρησιμοποιείται σε ένα URL
  • Εμπορικό Σήμα
  • Σήμα που δηλώνει υπηρεσίες
  • Όμιλος ή Όνομα Ένωσης
  • Όνομα Πλοίου
  • Ανταγωνισμός / Όνομα Εκδήλωσης
  • Όνομα Τμήματος (μέσα σε μια ένωση ή οργανισμό)
  • Όνομα θυγατρικής εταιρείας
  • Ακρώνυμο (Τα ακρώνυμα πρέπει να είναι μόνο το πρώτο γράμμα των αρχικών λέξεων του ονόματος χωρίς να συμπεριλαμβάνονται λέξεις όπως: the (εκτός εάν είναι η πρώτη λέξη του ονόματος) and, as, of, &, or. Εκθλίψεις ή μικρές λέξεις όπως “Chas” για το “Charles” ή “Bros” για το “Brothers” δεν γίνονται αποδεκτά ως ακρώνυμα.

Πιστοποίηση Ονόματος

1. Πως μπορώ να λάβω όνομα σε κατάληξη .travel;

Η απόκτηση ονόματος .travel είναι μια απλή διαδικασία ΤΕΣΣΑΡΩΝ βημάτων.

  1. Εξασφαλίστε ότι το όνομα που θέλετε είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.whois.travel ή επιλέξτε μια κατάλληλη εναλλακτική λύση.
  2. Για την πιστοποίηση του ονόματος μια εταιρεία πρέπει πρώτα να λάβει πιστοποίηση από ένα φορέα πιστοποίησης. Αυτό μπορεί να γίνει από ένα εθνικό οργανισμό http://www.travel.travel/index.php/authenticate-register/authentication-providers ή από τον ανεξάρτητο φορέα TRAP (Tralliance Authentication Providers) . Ο φορέας πιστοποίησης θα σας στείλει ένα Μοναδικό Αριθμό Αναγνώρισης (Unique Identification Number – UIN) ο οποίος αποτελεί απόδειξη γνησιότητας.
  3. Έπειτα θα εισέρθετε στην ιστοσελίδα ενός αναγνωρισμένου φορέα πιστοποίησης και βάζοντας το UIN σας με τον φορέα πιστοποίησης θα σας δοθεί έγκριση για πιστοποίηση και αγορά του ονόματος. Τα ονόματα σας δίδονται με την πρώτη προσέγγιση. Η πιστοποίηση είναι έγκυρη για 5 μέρες με την
  4. πάροδο των οποίων πρέπει εσείς να ζητήσετε ξανά έγκριση για όνομα.
  5. Μόλις το όνομα έχει πιστοποιηθεί θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα προφίλ πιστοποίησης ονόματος σε κατάληξη .travel για να ενεργοποιήσετε το δικό σας όνομα ώστε να μπορεί να βρεθεί όταν γίνεται αναζήτηση του.

2. Ποια είναι η τιμή για πιστοποίηση ονόματος σε κατάληξη .travel;

Υπάρχει μια αμοιβή η οποία καλύπτει την αγορά ονόματος σε κατάληξη .travel καθώς και όλες τις υπηρεσίες πιστοποίησης επιτρέποντας την γνησιότητα της πιστοποίησης. Η Tralliance Corporation ως η επίσημη εταιρεία πιστοποίησης ονομάτων σε κατάληξη .travel δεν καθορίζει τις τιμές για τα ονόματα. Η τιμή καθορίζεται από τους ξεχωριστούς φορείς πιστοποίησης οι οποίοι αγοράζουν ένα όνομα σε κατάληξη .travel για λογαριασμό της εταιρείας σας για την ίδια τιμή. Τότε οι φορείς πιστοποίησης προσθέτουν στο domain name διάφορες υπηρεσίες, αυξάνουν την τιμή και το νούμερο αυτό αντανακλά τη λιανική τιμή. Κατά γενική ομολογία, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 95 και 250 δολαρίων το οποίο εξαρτάται από τον φορέα πιστοποίησης και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Πιστοποίηση και στοιχεία που χρειάζονται

1. Τι είναι η πιστοποίηση;

Όλοι οι κάτοχοι ονόματος σε κατάληξη .travel πρέπει να έχουν λάβει έγκριση γνησιότητας για παροχή ονόματος σε κατάληξη .travel με την γνησιότητα αυτή να υπόκειται σε έλεγχο. Ο έλεγχος της γνησιότητας καλείται «πιστοποίηση».

2. Πως γνωρίζει το .travel ότι έχω πιστοποιηθεί;

Όλες οι πιστοποιήσεις επιβεβαιώνονται από τον συμμετέχοντα εθνικό οργανισμό http://www.travel.travel/index.php/authenticate-register/authentication-providers ή μέσω του TRAP (Tralliance Authentication Providers). Θα σας σταλεί ένας Μοναδικός Αριθμός Αναγνώρισης (UIN). Θα χρησιμοποιήσετε αυτό τον αριθμό όταν θα προβείτε σε πιστοποίηση οποιουδήποτε ονόματος σε κατάληξη .travel στο μέλλον. Ο UIN σας είναι μόνιμος και δεν αλλάζει. Μπορεί να ανακαλεστεί εάν η γνησιότητα σας αλλάξει.

3. Είναι η πιστοποίηση μου έγκυρη για πάντα;

Όχι. Οι οργανισμοί μπορεί να αλλάξουν. Ο οργανισμός σας ή η εταιρεία σας μπορεί να συγχωνευθεί, να εξαγοραστεί ή να εξαγοραστούν περιουσιακά στοιχεία κατά την περίοδο που έχετε όνομα σε κατάληξη .travel. Για το λόγο αυτό, ζητείστε να επιβεβαιώνετε ετησίως ότι οι πληροφορίες που αποδεικνύουν την πιστοποίηση σας δεν έχουν αλλάξει.

4. Είναι δυνατό η πιστοποίηση να μου επιτρέψει να διαλέξω και να εξασφαλίσω ένα όνομα;

Όχι. Η πιστοποίηση δίνει στο .travel τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζονται για να καθοριστεί ότι δικαιούστε όνομα. Ταυτόχρονα, ζητείστε να δηλώσετε τα ονόματα που ήδη χρησιμοποιείτε εκτός του νόμιμου ονόματος. Αυτά τα άλλα ονόματα μπορεί να είναι ένα εμπορικό σήμα σας ή ένα σύνηθες εταιρικό όνομα ή όνομα που περιγράφει την ιδιότητα της εταιρείας που κατέχετε. Εάν δώσετε άλλα ονόματα εκτός από το νόμιμο πρέπει επίσης να επιδείξετε στο Φορέα Πιστοποίησης σας ένα έγγραφο που αποδεικνύει την γνησιότητα του ονόματος αυτού για να πιστοποιηθείτε όνομα σε κατάληξη .travel.

5. Ποια είναι τα βήματα για πιστοποίηση;

Υπάρχουν τέσσερα μόλις βήματα:

  1. Συγκέντρωση των πληροφοριών που χρειάζονται.
  2. Εισέλθετε στην ιστοσελίδα του Φορέα Πιστοποίησης ή στο www.travel.travel και μια σύνδεση θα σας οδηγήσει στην αίτηση πιστοποίησης.
  3. Συμπληρώστε την αίτηση και κάντε κλικ στο κουμπί που λέει “submit”.
  4. Όταν η ένωση στην οποία ανήκετε (ή ο TRAP εάν δεν λαμβάνετε πιστοποίηση μέσω μιας ένωσης) δει την αίτηση σας και επιβεβαιώσει την γνησιότητα σας, τότε αυτόματα θα λάβετε το UIN σας μέσω email ή φαξ.

6. Τι πληροφορίες για πιστοποίηση χρειάζεται να καταθέσω;

Ζητείστε να καταθέσετε το νόμιμο όνομα σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Προαιρετικά μπορείτε να καταθέσετε οποιαδήποτε ονόματα χρησιμοποιείτε εκτός του νόμιμου ονόματος σας. Αυτά μπορεί να είναι εμπορικά σήματα ή τα συνήθη εταιρικά σας ονόματα εάν είναι άλλο από το νόμιμο όνομα σας. Εάν υποβάλετε τα ονόματα αυτά θα ζητηθείτε να στείλετε έγγραφα που αποδεικνύουν την γνησιότητα τους στο φορέα πιστοποίησης για να επιβεβαιώσει ότι εσείς κάνετε χρήση αυτού του ονόματος.

Η διαδικασία έγκρισης πιστοποίησης

Ποιος κάνει την πιστοποίηση και τι πιστοποιούν;

Η ένωση σας ή ο ανεξάρτητος τρίτος φορέας κάνει την πιστοποίηση. Αυτοί καλούνται Φορείς Πιστοποίησης. Τα στοιχεία είναι ιδιωτικά και εμπιστευτικά και λαμβάνονται στο ασφαλή server του .travel. O Φορέας Πιστοποίησης βλέπει την αίτηση σας για να επιβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες για πιστοποίηση ταιριάζουν με τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους. Επιπρόσθετα, εάν εισάγετε ονόματα πέρα του νόμιμου ονόματος σας, ζητείστε να στείλετε υποστηρικτικά έγγραφα στο Φορέα Πιστοποίησης σας. Ο φορέας ελέγχει ότι αυτά τα έγγραφα ταιριάζουν με το όνομα ή τα ονόματα που έχετε εισάγει στην αίτηση πιστοποίησης σας.

Ο Φορέας Πιστοποίησης που αποτελεί ανεξάρτητο τρίτο μέρος, ελέγχει όλους τους αιτούντες που δεν είναι μέλη μιας ένωσης του κλάδου τουρισμού και ταξιδιών ή δεν επιθυμούν να πιστοποιηθούν από την ένωση τους.

Επιβεβαίωση και Μοναδικός Αριθμός Αναγνώρισης (UIN)

1. Πως θα γνωρίζω ότι η διαδικασία επιβεβαίωσης έχει ολοκληρωθεί;

Όταν η διαδικασία επιβεβαίωσης ολοκληρωθεί θα λάβετε ένα UIN εάν βεβαίως εκπληρώνετε τις προϋποθέσεις να λάβετε όνομα. Εάν δεν έχετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα λάβετε ειδοποίηση ότι το αίτημα σας απορρίφθηκε και θα έχετε την δυνατότητα να ζητήσετε εκτίμηση της άρνησης μέσα σε 30 μέρες. Η TrallianceCorporation είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση.

2. Τι γίνεται στην περίπτωση που χάσω το UIN μου;

Η Tralliance διατηρεί μια μόνιμη βάση δεδομένων των UIN και μπορείτε να λάβετε το UIN σας από την Tralliance οποιαδήποτε στιγμή.

www.search.travel

1. Τι είναι το www.search.travel;

Το www.search.travel είναι η αποκλειστική μηχανή αναζήτησης και διαδικτυακή πύλη του .travel η οποία παρέχει στους καταναλωτές μια αξιόπιστη, ασφαλή και εύκολη λύση για αναζήτηση πληροφοριών για νόμιμους προμηθευτές ταξιδιωτικών και τουριστικών προϊόντων στο διαδίκτυο. Είναι δομημένη γύρω από τον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών και πως οι καταναλωτές αναζητούν υλικό με πλούσιο περιεχόμενο και χάρτες προορισμών.

2. Υπάρχει ανάγκη για μια μηχανή αναζήτησης η οποία προσφέρει μόνο πληροφορίες για τον κλάδο του τουρισμού;

Ασφαλώς. Οι μηχανές αναζήτησης προσφέρουν οργάνωση και δομή στο διαδίκτυο και γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στους καταναλωτές οι οποίοι διεκπεραιώνουν πάνω από 250 εκατομμύρια αναζητήσεις για ταξιδιωτικά προϊόντα στο διαδίκτυο κάθε μήνα.

3. Σε τι διαφέρει το www.search.travel από τις άλλες μηχανές αναζήτησης;

Χρησιμοποιώντας το www.search.travel οι καταναλωτές μπορούν τώρα να βρουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με προϊόντα τουρισμού και ταξιδιών ενώ παράλληλα μπορούν να γλυτώνουν αξιόλογο χρόνο και να είναι σίγουροι, καθώς δίνεται προτεραιότητα σε όσους είναι “.travel authenticated”, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη των καταναλωτών να αναζητούν μη σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης μέσω ιστοσελίδων.

4. Ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι για αναζήτηση πληροφοριών σχετικών με προϊόντα τουρισμού και ταξιδιών με την χρήση του www.search.travel;

Με το www.search.travel οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν είτε πληροφορίες για τον κλάδο του τουρισμού με την εισαγωγή φράσεων ή λέξεων κλειδιά στο ανάλογο πεδίο αναζητήσεων που παρέχεται είτε να επιλέξουν από μια δοθείσα λίστα των τομέων και υπηρεσιών του κλάδου για να ελαχιστοποιήσουν τις αναζητήσεις για σχετικές με τον τουρισμό πληροφορίες. Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη μοναδική δομή για κατηγορίες που αφορούν προορισμούς και ταξίδια ώστε να κάνουν αναζήτηση για προορισμούς, χάρτες και μεμονωμένα ταξίδια ή οποιαδήποτε συνδυασμό αυτών των χαρακτηριστικών.

5. Ποια τα πλεονεκτήματα για τους κατόχους ονομάτων σε κατάληξη .travel από το www.search.travel;

Το www.search.travel επιτρέπει στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών να επικοινωνήσει με τους καταναλωτές πιο αποτελεσματικά. Οι προηγούμενες ανησυχίες για το χάος του “.com”, οι σωστές κατατάξεις σε τρέχουσες μηχανές αναζήτησης, η καταπάτηση του κυβερνοχώρου και τα ψευδή στοιχεία και οι ιστοσελίδες με κακή φήμη παύουν να υφίστανται στο www.search.travel. Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών βεβαιώνονται ότι οι πληροφορίες, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους θα εμφανίζονται ως τα γνήσια αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις θα έχουν επίσης το πλεονέκτημα της αυξημένης εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς την εταιρεία τους, καθώς οι “.travel authenticated” επιχειρήσεις αναγνωρίζονται αμέσως από τους καταναλωτές ως αυθεντική οντότητα μέσα στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών.

Επιπρόσθετα, καθώς οι καταναλωτές είναι σε θέση να κάνουν αναζήτηση ανά προορισμό και κατηγορία, οι κάτοχοι ονόματος σε κατάληξη .travel θα εμφανίζονται μέσα στους προορισμούς που βρίσκονται και κάτω από τις κατηγορίες που ανήκουν έχοντας κατά αυτόν τον τρόπο πραγματική τοποθέτηση στην αγορά. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς οι κάτοχοι ονόματος σε κατάληξη .travel έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους καταναλωτές όταν αυτοί αναζητούν ποιοι είναι ή τι αντιπροσωπεύουν.

6. Τι είδους ειδικά χαρακτηριστικά προσφέρει το www.search.travel;

Κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης για μια εταιρεία που είναι “.travel authenticated” θα αναγνωρίζεται ξεκάθαρα ως “.travel authenticated”. Εάν τοποθετήσετε το ποντίκι του υπολογιστή σας πάνω στο εικονίδιο “.travel authenticated” θα δείτε όλες τις λεπτομερείς πληροφορίες για την επιχείρηση. Μόνο οι “.travel authenticated” ιστοσελίδες έχουν αυτό το προνόμιο.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του www.search.travel είναι τα εικονίδια “quick links”(γρήγορες συνδέσεις) τα οποία είναι διαθέσιμα σε .travel authenticated επιχειρήσεις και μόνο. Επιλέγοντας τα εικονίδια αυτά σας δίνεται η δυνατότητα της γρήγορης επικοινωνίας με μια επιχείρηση με την παροχή απευθείας συνδέσεων από τα αποτελέσματα αναζήτησης στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών κρατήσεων, τα email και τα τηλέφωνα.

Οι κάτοχοι ονομάτων σε κατάληξη .travel τοποθετούνται επίσης σε χάρτες προορισμών με διαδραστικές συνδέσεις. Οι διαδραστικοί χάρτες επιτρέπουν στους χρήστες την πρόσβαση σε πληροφορίες και στοιχεία για προορισμούς, καθώς και συνδέσεις σε συναφείς με προορισμούς σελίδες και συγκεκριμένες πληροφορίες για χαρακτηριστικά προορισμών.

Το www.search.travel παρέχει επίσης στις οντότητες του τουρισμού τα μέσα για την αναβάθμιση των πιστοποιημένων αποτελεσμάτων αναζήτησης με πλούσια ηχοακουστικά μέσα και βίντεο. Οι κάτοχοι ονομάτων σε κατάληξη .travel μπορούν να ανεβάσουν υλικό με βίντεο που επιθυμούν μαζί με το προφίλ της εταιρείας ή του οργανισμού τους μέσα στο πλαίσια των αποτελεσμάτων αναζήτησης που βλέπουν οι καταναλωτές.

7. Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι ονομάτων σε κατάληξη .travel για να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες τους παρουσιάζονται στο www.search.travel;

Από την στιγμή που οι κάτοχοι ονομάτων έχουν πιστοποιηθεί και έχουν αγοράσει τα ονόματα τους σε κατάληξη .travel και έχουν ολοκληρώσει τα .travel προφίλ τους, τότε αυτόματα θα ενταχθούν σε όλες τις αναζητήσεις. Οι εταιρείες που έχουν αγοράσει τα ονόματα τους σε κατάληξη .travel αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το προφίλ τους ή δεν έχουν ενσωματώσει το .travel URL τους στο ηλεκτρονικό τους μάρκετινγκ, πρέπει να το κάνουν άμεσα για να λάβουν τα πλήρη πλεονεκτήματα του ονόματος και της έκθεσης τους στους καταναλωτές.

8. Μπορούν οι εταιρείες να διαφημιστούν στο www.search.travel;

Ναι, καθώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αυξήσετε την παρουσία σας στην ιστοσελίδα και η διαφήμιση είναι το μέσο με το οποίο η εταιρεία σας γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη στους καταναλωτές. Για να διαφημίσετε τον προορισμό ή την επιχείρηση σας παρακαλώ στείλτε email στο advertising@travel.travel για περισσότερες πληροφορίες.

Στοιχεία σχετικά με την Tralliance Corporation

Η Tralliance Corporation, η οποία έχει την έδρα της στο Ft. Lauderdale της Φλόριντα των ΗΠΑ, δεν αποτελεί μέλος οποιουδήποτε προμηθευτή ή ένωσης που ανήκει στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών. Έτσι είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες της με ένα δίκαιο, ισότιμο και διαφανές τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Tralliance παρακαλώ επισκεφτείτε το www.travel.travel ή το www.tralliance.travel.

Ποια είναι η αποστολή της TrallianceCorporation;

Η αποστολή της Tralliance είναι η ανάπτυξη του .travel, ένας τομέας στο διαδίκτυο αφιερωμένος αποκλειστικά στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών. Το .travel παρέχει στα μέλη του κλάδου βελτιωμένη παρουσία και αξία μέσω των παρακάτω στοιχείων:

  1. Τα ονόματα σε κατάληξη .travel είναι διαθέσιμα σε νόμιμες εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου τουρισμού και ταξιδιών οι οποίες περνούν μέσω μιας διαδικασίας πιστοποίησης για να γίνουν “.travel authenticated”.
  2. Τα ονόματα δίδονται στις εταιρείες για όσο παραμένουν στο κλάδο του τουρισμού και πληρούν τα κριτήρια πιστοποίησης. Όταν μια οντότητα δεν ανήκει πλέον στον κλάδο υποβάλλεται αυτομάτως σε κυρώσεις.
  3. Μια αποκλειστική μηχανή αναζήτησης και διαδικτυακή πύλη για τον τουρισμό (www.search.travel) η οποία είναι δομημένη γύρω από τον τουρισμό και στον τρόπο που οι καταναλωτές αναζητούν στοιχεία για τον τουρισμό και τα ταξίδια.
  4. Το www.search.travel είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ για ένα προορισμό και κατευθυντήριο εργαλείο για όλους τους κατόχους ονομάτων σε κατάληξη .travel.

Στοιχεία σχετικά με την The Travel Partnership Corporation

1. Τιείναι η The Travel Partnership Corporation;

Η The Travel Partnership Corporation (TTPC), της οποίας η έδρα είναι σε περιφέρεια της Κολούμπια, είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό τον καθορισμό των πολιτικών για παροχή πιστοποίησης .travel του TLD. Η ιδιότητα μέλους στην TTPC είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε γνήσια εταιρεία ή οργανισμό που ανήκει στον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών. Οι κανόνες λειτουργίας της TTPC καθορίζονται από το καταστατικό της, του οποίου αντίγραφο είναι διαθέσιμο μαζί με επιπρόσθετες πληροφορίες στο www.ttpc.org.

2. Τι είναι το ICANN;

Το ICANN δημιουργήθηκε το 1998 από το Υπουργείο Εμπορείου των ΗΠΑ για συγκεντροποίηση συντονισμένων τεχνικών λειτουργιών του Διαδικτύου. Το ICANN είναι ένας παγκόσμιος, μη-κερδοσκοπικός, ιδιωτικός φορέας υπεύθυνος για το DomainNameSystem (DNS) ώστε να διασφαλίσει ότι αυτό λειτουργεί αρμονικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ICANN και της λειτουργίας του θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ICANN, www.icann.org.

3. Όντας κάτοχος ονόματος σε κατάληξη .travel, κρατώ το όνομα μου σε κατάληξη .com (.net ή .org);

Μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το υπάρχων όνομα σας για μια περίοδο επειδή γενικότερα είναι χρήσιμο να έχετε πολλαπλά κανάλια για τους χρήστες ώστε αυτοί να βρίσκουν την ιστοσελίδα σας. Το μέγεθος της εταιρείας σας θα καθορίσει πόσα ονόματα σε κατάληξη .travel και άλλα Domain Names θέλετε τελικά να χρησιμοποιείτε. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι το ζήτημα είναι απλό καθώς μπορείτε να κατευθύνετε το νέο σας όνομα σε κατάληξη .travel στο ήδη υπάρχων όνομα σε κατάληξη .com. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι πελάτες σας και οι επαφές σας θα εξοικειωθούν με το όνομα σας σε κατάληξη .travel. Μόλις η αλλαγή επιτελεστεί, η ιστοσελίδα σας σε κατάληξη .travel θα γίνει η μοναδική σας ιστοσελίδα.

Κύριοι οργανισμοί που εμπλέκονται στο .travel και ο ρόλος τους

1. Τι είναι ο Φορέας Διαχείρισης του .travel (.travelRegistry);

Ο Φορέας Διαχείρισης (Registry) είναι υπεύθυνος για την ομαλή διαδικασία κατοχύρωσης ονομάτων στο TLD. Ο φορέας αυτός είναι η Tralliance Corporation.

2. Τι είναι ο Ονοματοδότης (Registar);

Ο Ονοματοδότης (Registar) είναι η επιχείρηση που έχει εγκριθεί από τον ICANN για να δέχεται αιτήσεις για κατοχύρωση ονομάτων στους καταναλωτές. Ο ονοματοδότης ενημερώνει την Tralliance Corporation για αιτήσεις προς κατοχύρωση ονόματος και εάν το ζητούμενο όνομα είναι διαθέσιμο, ολοκληρώνει με την Tralliance Corporation την κατοχύρωσή του. O Ονοματοδότης συγκεντρώνει πληροφορίες και διοικητικά στοιχεία από εκείνον που υπέβαλε την αίτηση και είναι υπεύθυνος για την κατοχύρωση του ονόματος του. Η Tralliance έχει εγκρίνει μια λίστα Ονοματοδοτών για την κατοχύρωση ονομάτων σε κατάληξη .travel. Μόνο οι εγκεκριμένοι Ονοματοδότες επιτρέπεται να προχωρούν σε κατοχύρωση ονομάτων σε κατάληξη .travel.

Συμμετοχή από Οργανισμούς του Κλάδου Τουρισμού και Ταξιδιών

1. Ποιοι οργανισμοί του κλάδου τουρισμού και ταξιδιών συμμετέχουν;

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από 140 οργανισμούς του κλάδου τουρισμού και ταξιδιών από 9 τομείς του κλάδου σε 73 χώρες. Η πιο πρόσφατη λίστα είναι διαθέσιμη στο www.ttpc.org.

2. Ποιος διεκπεραιώνει την πιστοποίηση μου εάν ανήκω σε περισσότερες από μια ενώσεις του κλάδου;

Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένες εταιρείες στον τουρισμό είναι μέλη σε αρκετές ενώσεις αλλά πιστεύουμε ότι η κάθε εταιρεία θα πρέπει να πιστοποιείται με την πρωταρχική τους ένωση όπως για παράδειγμα μια ξενοδοχειακή επιχείρηση στις ΗΠΑ θα εγγραφτεί με την AH&LA ή στον Καναδά με το HAC και ένας touroperator στις ΗΠΑ θα εγγραφτεί για παράδειγμα με το USTOA. Ωστόσο, κάθε εταιρεία που έχει πιστοποιηθεί για απόκτηση ονόματος σε κατάληξη .travel και ανήκει σε πολλές ενώσεις έχει την επιλογή να διαλέξει από ποια ένωση θέλει να πιστοποιηθεί. Οι αιτούντες παρέχουν τα αληθή στοιχεία τους πρώτα στις ενώσεις που είναι μέλη επιτρέποντας έτσι στις ενώσεις τους να πιστοποιήσουν τη γνησιότητα τους και παρέχουν αυτή την πιστοποίηση στην Tralliance για την επιλογή ονόματος του μέλους.

3. Με ποιο τρόπο θα πιστοποιηθώ εάν δεν ανήκω σε κάποια ένωση ή η ένωση της οποίας είμαι μέλος δεν είναι Φορέας Πιστοποίησης;

Ο Φορέας Πιστοποίησης Tralliance (TRAP) είναι σε θέση να πιστοποιήσει οποιαδήποτε εταιρεία ή οργανισμό που επιθυμεί να λάβει πιστοποίηση από εμάς. Επισκεφτείτε το www.travel.travel για πλήρεις οδηγίες.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024