Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυνέδριο ABTA: Και ο νικητής είναι. . .

Συνέδριο ABTA: Και ο νικητής είναι. . .

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ABTA βγήκε εχθές το απόγευμα η τελική απόφαση στο δίλημμα “Λισσαβόνα ή Κως”. Έτσι, μετά τη λήξη των συνεδριάσεων, στη […]

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ABTA βγήκε εχθές το απόγευμα η τελική απόφαση στο δίλημμα "Λισσαβόνα ή Κως". Έτσι, μετά τη λήξη των συνεδριάσεων, στη μάχη για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του παγκόσμιου συνεδρίου της Ένωσης των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, ABTA, χαμένη για τέταρτη φορά ήταν η υποψηφιότητα της Λισσαβόνας και ο τελικός νικητής ήταν το νησί της Κω.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TravelDailyNews από την καρδιά των εξελίξεων η τελική απόφαση προέκυψε μετά από αρκετές διαβουλεύσεις. Στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ABTA οι ψήφοι ήταν 6-4 υπέρ της Κω με μία όμως βασική προϋπόθεση. . . το κόστος.
Η Λισσαβόνα, ήδη τρεις φορές υποψήφια και χαμένη, στην προσπάθεια της να αναλάβει το συνέδριο είχε δώσει, μέσα από την υποψηφιότητα της, μεγάλες παροχές και υποσχέσεις σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Το επίπεδο των παροχών έφτασε μέχρι του σημείου της κατασκευής ειδικών προεκτάσεων στο Συνεδριακό Κέντρο έτσι ώστε από 1.800 συνέδρους χωρητικότητα να φτάσει τους 2.500 που χρειαζόταν η ABTA. Έτσι το κόστος ήταν ένας παράγοντας που έκανε τα μέλη του Δ.Σ. της ABTA να έχουν επιφυλάξεις. Η ελληνική πρόταση που είχε συνταχθεί από κοινού από το Επαρχείο, τον ΕΟΤ και το Kipriotis Village ήταν από πλευράς κόστους σε ανάλογα επίπεδα με την προσφορά της Τενερίφης, και της Μαρμπέλλας η οποία ήταν η περσινή διοργανώτρια όπου το συνεδριακό κέντρο το είχε χρηματοδοτήσει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Μετά από έγκαιρη παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Ε. Γιαννακόπουλου, υπήρξε δέσμευση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για οικονομική στήριξη του συνεδρίου, η οποία τελικά ήταν και καθοριστική για την τελική θετική απόφαση κατά τη δεύτερη συνεδρίαση. Έτσι, το συνέδριο της ABTA για το Νοέμβριο του 2000 θα πραγματοποιηθεί στο νέο συνεδριακό κέντρο του Kypriotis Village. Το αποτέλεσμα ήρθε ως δώρο για τα χθεσινά γενέθλια του κ. Κώστα Κυπριώτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024