Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυνεργασία των Επιχειρήσεων Αττικής και των γραμμών Στρίντζη

Συνεργασία των Επιχειρήσεων Αττικής και των γραμμών Στρίντζη

Οι συνεργασίες των μεγάλων εταιριών δεν λαμβάνουν χώρα μόνο στους αιθέρες αλλά και στην θάλασσα. Έτσι το διοικητικό συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής Εταιρίας Συμμετοχών Α.Ε., μητρικής εταιρίας των Superfast, επιθυμεί […]

Οι συνεργασίες των μεγάλων εταιριών δεν λαμβάνουν χώρα μόνο στους αιθέρες αλλά και στην θάλασσα. Έτσι το διοικητικό συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής Εταιρίας Συμμετοχών Α.Ε., μητρικής εταιρίας των Superfast, επιθυμεί να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνητικού με μετόχους της εταιρίας Στρίντζη για την αγορά πακέτου μετοχών ίσου με ποσοστό περίπου 38% της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. Με το ίδιο συμφωνητικό ορίζεται ότι οι ίδιοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο των Επιχειρήσεων Αττικής σε επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της τελευταίας.
Επίσης, προβλέπεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. θα συμμετέχουν οι Επιχειρήσεις Αττικής με 5 από τα 9 μέλη ενώ θα ζητηθεί από τη γενική συνέλευση των Επιχειρήσεων Αττικής να εγκρίνει την αύξηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 5 σε 7 με τη συμμετοχή των κκ Γερ. Στρίντζη και Παν. Στρίντζη.
Οι δύο ναυτιλιακοί όμιλοι στοχεύουν στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες γραμμές εντός και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα, οι δύο εταιρίες θα είναι σε θέση να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρουν οι οικονομίες κλίμακας και μεγέθους καθώς και οι πολλών μορφών συνέργειες που δημιουργούνται.
Με τα 27 πλοία στο δυναμικό τους, οι δύο εταιρίες θα απασχολούν πάνω από 2.500 εργαζόμενους στη στεριά και στη θάλασσα.
Η μεταβίβαση των μετοχών στις Επιχειρήσεις Αττικής θα ολοκληρωθεί μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχων και την πραγματοποίηση της αυξήσεων κεφαλαίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024