Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΤα επόμενα δύο πλοία του Viking Cruises θα έχουν ενέργεια υδρογόνου
θαλάσσιος Τουρισμός

Τα επόμενα δύο πλοία του Viking Cruises θα έχουν ενέργεια υδρογόνου

Το 2026 και 2027 θα ειναι έτοιμα τα δυο πλοία για την ιταλική εταιρεία.

Σε συμφωνία από το 2018 έχουν έρθει οι ναυτιλιακές εταιρίες Fincantieri και Vikings για έξι πλοία  εκ τον οποίον τα δυο θα είναι εξοπλισμένα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για την παραγωγή ενέργειας.

Ο ιταλικός κολοσσός δεν έκανε σαφές πώς οι Viking Cruises θα χρησιμοποιούσαν την ενέργεια υδρογόνου.

Τον Ιούλιο, η Fincantieri ανακοίνωσε συμφωνία με την Explora Journeys, λέγοντας ότι τα πλοία που αναμένεται να δρομολογιθούν  2027 και το 2028 θα έχουν κυψέλη καυσίμου έξι megawatt, παράγοντας ενέργεια χωρίς εκπομπές για τις ξενοδοχειακές λειτουργίες των πλοίων. Οι κυψέλες καυσίμου θα επιτρέπουν στα πλοία της Explora να εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές ρύπων στο λιμάνι με σβηστούς κινητήρες.

Η Viking και η Fincantieri έχουν ,επίσης, υπογράψει σε συγκεκριμένη σύμβαση για ένα πέμπτο και έκτο πλοίο δικαίωμα επιλογής, αλλά και τα δύο  αυτα πλοία δεν έχουν ακόμα  χρηματοδότηση, ενώ αναμένονται το 2028.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν παρόμοιο τρόπο με τα άλλα ωκεάνια πλοία της Viking, αν και έχουν αναβαθμιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Αυτή η συμφωνία ανεβάζει σε 18 τον αριθμό των πλοίων της Viking υπό ανάπτυξη με τη Fincantieri από το 2012.

Η Viking είχε δύο πλοία  που ναυπηγήθηκαν από τη θυγατρική της Fincantieri, Vard. Το Viking Octantis παραδόθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και έκανε κρουαζιέρες στις Μεγάλες Λίμνες αυτό το καλοκαίρι και το Viking Polaris αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα.

Η τελετή ονοματοδοσίας και για τα δύο πλοία θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ στις 30 Σεπτεμβρίου. Ενώ η τελετή για τα Octantis είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2022 στη Νέα Υόρκη, αλλά αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024