Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού–Θρησκευτικού Τουρισμού στη Χαλκιδική
Συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ με τον Γ. Μπουτάρη

Τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού–Θρησκευτικού Τουρισμού στη Χαλκιδική

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική όπου συνομίλησε με φορείς του τουρισμού.
Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τον ενημέρωσε ανάμεσα στα άλλα…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική όπου συνομίλησε με φορείς του τουρισμού<...>.

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τον ενημέρωσε ανάμεσα στα άλλα και για τα μέχρι τώρα βήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τόσο σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση επισκεπτών από Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία και Σερβία όσο και αναφορικά με την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Οργανισμού να συνδράμει τις προσπάθειες του δήμου με την παροχή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση της συντονισμένης και μεθοδικής προβολής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρότεινε επίσης την εκπόνηση προγραμματισμού ενεργειών για το 2012 σε συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά και την ανάπτυξη σχεδιασμού για την στοχευμένη προσέγγιση παραδοσιακών τουριστικών αγορών, όπως η βρετανική και η γερμανική.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, τους φορείς τουριστικών καταλυμάτων (Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων, Ένωση Ιδιοκτητών Campings, Ένωση Ξενοδόχων Πέλλας, Ένωση Ξενοδόχων Σερρών και τους αντίστοιχους Φορείς της Χαλκιδικής). Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και Φορέα ξεχωριστά και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες υποστήριξης από τον Οργανισμό μέσω των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις, περισσότερα οργανωμένα ταξίδια εξοικείωσης-famtrips, στις περιοχές τους, για άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής του ΕΟΤ για την αναβάθμιση του παραδοσιακού μοντέλου “ήλιος και θάλασσα” και για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρεάδη. Ακολούθησαν συνομιλίες με τους προέδρους του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η εκτενέστατη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για τον Προσκυνηματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αυτής της κατηγορίας Θεματικού Τουρισμού που έχει η Χαλκιδική με το Aγιο Όρος, αλλά και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή της Ουρανούπολης, της Αρναίας και της Παναγίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024