Τελευταία νέα
ΑρχικήΤο πρώτο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στη Νορβηγία
Στόχος η προβολή ελληνικών προορισμών, επιχειρήσεων και παραδοσιακών προϊόντων

Το πρώτο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στη Νορβηγία

Την 1η Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του 1ου Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) στην “καρδιά” του Όσλο, που καλύπτει όλη τη Σκανδιναβία. Στους χώρους του Ελληνικού Κέντρου […]

Την 1η Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του 1ου Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) στην “καρδιά” του Όσλο, που καλύπτει<...> όλη τη Σκανδιναβία. Στους χώρους του Ελληνικού Κέντρου λειτουργεί παράλληλα το 1ο Ελληνικό Delicatessen παντοπωλείο “Kalimera Hellas”, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά εκλεκτά ελληνικά προϊόντα στα ράφια του.

Τα επίσημα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία, κ. Αντώνιος Βλαβιανός, ο οποίος χαιρέτησε την ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία και ευχήθηκε τα καλύτερα. Μεταξύ των επισήμων, που έδωσαν το παρόν, ήταν η πρόεδρος του Ελληνο-Νορβηγικού Συλλόγου κα Αλέκα Θεοφιλάκη και μέλη του Συλλόγου, εκπρόσωποι από την Κυπριακή παροικία, στελέχη και τουριστικοί πράκτορες από τους tour operators Apollo, Ving και Star Tour και πολλοί άλλοι.

Η είδηση για το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού & Εμπορίου και για το κατάστημα Kalimera Η είδηση για το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού & Εμπορίου και για το κατάστημα Kalimera Hellas προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους δημοσιογράφους και τα media της Νορβηγίας, που ήρθαν να καλύψουν το γεγονός με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Μεταξύ των μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν το γεγονός αναφέρουμε τις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας “VG” και “Aftenposten”, καθώς και τα περιοδικά “Travel News” και “Magazine Reis”.

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού & Εμπορίου άνοιξε παρουσιάζοντας τα ξενοδοχεία Louis Hotels ( Ελλάδα & Κύπρος), Porto Carras Grand Resort, Atrium Palace, Atrium Platinum Resort & Spa, Atrium Prestige Thalasso Spa Resort & Villas, Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa, Minos Mare, Minos Mare Royal, Blue Bay Hotel, Aegean Houses, Samos Hotel, Valeni Boutique Hotel κ.ά.

Τη σταθερή παρουσίασή της μέσα από το ΕΚΤΕ πραγματοποιεί και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων, ενώ από τα προϊόντα στο ελληνικό παντοπωλείο αναφέρουμε τα Mediterra, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προϊόντα κρόκου Κοζάνης, ERGON, λάδια Σητείας, GAEA products, Mr. & Mrs. Greek, και πολλά άλλα. Χορηγός για το κρασί της εκδήλωσης ήταν τα Kourtaki Wines, τα οποία διέθεσαν ποικιλίες κόκκινου κρασιού, ρετσίνα Κουρτάκη και Σαμιώτικο κρασί. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, ενώ το κοινό διασκέδασε με τη ζωντανή παράσταση από το μουσικό συγκρότημα Minore, που ερμήνευσε γνωστά ελληνικά τραγούδια και μελωδίες.

Το 1ο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου είναι ο μοναδικός φορέας εξωστρέφειας της Ελλάδας στη Σκανδιναβία, για τον τουρισμό και τη γαστρονομία. Ιδρύθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία της εταιρείας North Events, η οποία, με επίκεντρο το ΕΚΤΕ στο Όσλο, προγραμματίζει δράσεις προβολής σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τουριστικών περιοχών και επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων. Κύριες δραστηριότητες του ΕΚΤΕ είναι η πώληση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων μέσα από το 1ο στη Σκανδιναβία ελληνικό Delicatessen παντοπωλείο “Kalimera Hellas”, η λειτουργία showroom ελληνικών προϊόντων, η παρουσίαση τουριστικών προορισμών και ξενοδοχείων, καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η North Events δραστηριοποιείται στη Σκανδιναβία τα τελευταία 5 έτη, διοργανώνοντας μεγάλες καμπάνιες στα IKEA και σε μεγάλες αλυσίδες supermarket, ενώ είναι ο εκδότης των μοναδικών περιοδικών για την Ελλάδα σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Επίσης, είναι μοναδικός αντιπρόσωπος της Trekking Hellas και της Guest Inn στη Σκανδιναβία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024