Τελευταία νέα
ΑρχικήΤον Οκτώβριο το νέο αεροδρόμιο της Κίνας

Τον Οκτώβριο το νέο αεροδρόμιο της Κίνας

Τον Οκτώβριο πρόκειται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Κίνας στη Σαγκάη. Οι διεθνείς πτήσεις στο νέο Pudong International Airport θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο […]

Τον Οκτώβριο πρόκειται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Κίνας στη Σαγκάη. Οι διεθνείς πτήσεις στο νέο Pudong International Airport θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο με πρωτοστάτες την Lufthansa και την Japan Airlines.
Η πρώτη φάση που κόστισε 4 δισ. δολάρια περιλαμβάνει έναν αεροδιάδρομο 2,5 μιλίων και το κεντρικό κτίριο με 121 θέσεις για check-in, και εκτιμάται ότι μέχρι το 2005 θα μπορεί να εξυπηρετεί 20 εκατομμύρια επιβάτες.
Το νέο αεροδρόμιο κτίζεται για να αποσυμφορήσει την κίνηση από το υπάρχων διεθνές αεροδρόμιο του Hongqiao το οποίο ήδη έχει ξεπεράσει την 12 εκατομμυρίων επιβατών δυναμικότητα του.
Με την προσθήκη τεσσάρων αεροδιαδρόμων, το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί 70 με 80 εκατομμύρια επιβάτες.
Υπάρχουν σχέδια για να βελτιωθεί και το οδικό δίκτυο για να μειωθεί ο χρόνος μετακίνησης από το αεροδρόμιο Pudong στο κέντρο της Σαγκάης, ο οποίος σήμερα εκτιμάται σε μία ώρα διαδρομή.
Επίσης, συζητείται και η δρομολόγηση ενός ταχύπλοου hovercraft για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο μέσω του ποταμού Yangtze.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024