Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤριάντα εννιά νεκροί από επίθεση της ISIS σε ξενοδοχείο στην Τυνησία
Τρομοκρατία

Τριάντα εννιά νεκροί από επίθεση της ISIS σε ξενοδοχείο στην Τυνησία

Αιματηρή εισβολή σε ξενοδοχείο στο δημοφιλές θέρετρο Sousse της Τυνησίας, προκάλεσε το θάνατο 39 ατόμων. Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις Αρχές.

Πιθανότατα μαχητής του ISIS, εισέβαλε οπλισμένος με καλάσνικοφ στο ξενοδοχείο all-inclusive Hotel Riu Imperial Marhaba στην Sousse της Τυνησίας και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Ο 30χρονος ένοπλος δράστης δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις Αρχές. Οι νεκροί ανέρχονται σε 39 άτομα, ενώ 36 είναι οι τραυματίες.


Το Associated Press αναφέρει ότι τα θύματα είναι κυρίως Γερμανοί και Βρετανοί τουρίστες, σύμφωνα με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η Sousse, 140 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, Τύνιδας, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, προσελκύοντας τουρίστες από την Ευρώπη. Την επισκέπτονται 1,2 εκατ. τουρίστες ετησίως.


Νεκρός ένας εκ των δραστών (φωτό: Daily Mail).

Σε ανακοίνωσή της, η Thomas Cook αναφέρει: “Η Thomas Cook ενημερώθηκε για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα στη Sousse, της Τυνησίας. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, οι λεπτομέρειες δεν είναι ξεκάθαρες για το ποια ξενοδοχεία έχει πληγεί, καθώς έρχονται πληροφορίες από διασταυρούμενες πηγές. Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και θα παράσχουμε ενημέρωση όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Οι συνεργάτες μας στην περιοχή προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πελάτες μας και στις οικογένειές τους που βρίσκονται εκεί. Θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, συνεργαζόμενοι στενά με το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και τις τοπικές Αρχές“.

Η Τυνησία είναι σε επιφυλακή μετά την επίθεση ισλαμιστών στο Μουσείο Bardo της Τύνιδας τον περασμένο Μάρτιο, από την οποία σκοτώθηκαν 22 συνολικά άτομα, κυρίως ξένοι τουρίστες.

Σημειώνεται ότι οι τουριστικές αφίξεις στην Τυνησία ανήλθαν σε 6,1 εκατ. το 2014, με τον τουρισμό να συνεισφέρει κατά 15,2% στο ΑΕΠ της χώρας και να προσφέρει 473.000 θέσεις εργασίας (13,8% της συνολικής απασχόλησης).

Στη φωτογραφία το πτώμα ενός Δυτικού τουρίστα, ύστερα από τη σημερινή επίθεση στη Sousse (φωτό: Daily Mail.).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024