Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠώς κατάφερε η Τουρκία να γίνει κορυφαίος προορισμός για τον ιατρικό τουρισμό
Ιατρικός Τουρισμός

Πώς κατάφερε η Τουρκία να γίνει κορυφαίος προορισμός για τον ιατρικό τουρισμό

Το α’ εξάμηνο του 2022, η Τουρκία φιλοξένησε περίπου 550.000 τουρίστες που ενδιαφέρονταν για μεταμόσχευση μαλλιών.

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία να πρωταγωνιστεί στην ειδησεογραφία, λόγω της σύγκρουσης της με τις Σκανδιναβικές χώρες. Ωστόσο στον τουριστικό κλάδο συνεχίζει να κυριαρχεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει ως προς τον ιατρικό τουρισμό και συγκεκριμένα στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Μάλιστα ο βασικός της σχεδιασμός marketing δεν περιορίζεται μόνο στις μεταμοσχεύσεις, αλλά προσφέρει στους ενδιαφερόμενους all inclusive πακέτα για αυτούς και για τους συνταξιδιώτες τους.

→Τουρκία: Σπάει κάθε ρεκόρ στον τουρισμό το 2022 – Δυσοίωνο αναμένεται το 2023

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής του τουρκικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας (TÜSATDER), Terziler, κοστολογεί πως κάθε επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων των πάντων, όπως «μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, διήμερη διαμονή σε ξενοδοχεία και φυσικά η εγχείρηση», κοστίζει κατά μέσο όρο 1.500-2.000 ευρώ, 

«Στην Ευρώπη, οι τιμές ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι γιατροί κοστολογούν τις υπηρεσίες τους μεταξύ των 8.000 με 10.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία διατηρεί το πλεονέκτημα ποιότητας και χαμηλής τιμής (value for money)», πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις ΗΠΑ μόνο για την εγχείρηση το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσιο, ενώ ο χρόνος αναμονής ποικίλει αναλόγως την πολιτεία.

Μιλώντας με νούμερα, «το α’ εξάμηνο του 2022, η Τουρκία φιλοξένησε περίπου 550.000 τουρίστες που ενδιαφέρονταν για μεταμόσχευση μαλλιών, ενώ πριν την πανδημία ο ίδιος αριθμός άγγιζε τις 750.000», ανέφερε ο Terziler.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών του εν λόγω κλάδου αναμένεται να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ το 2022, ο συνολικός κύκλος εργασιών του τουρισμού υγείας πλησίασε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Περίπου το 60% των εισερχόμενων ασθενών έρχονται κατόπιν σύστασης», συνέχισε ο Terziler, καθώς «όταν οι Ευρωπαίοι έρχονται εδώ και συναντούν το στυλ εξυπηρέτησης που θαυμάζουν σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, είναι πολύ ικανοποιημένοι και το συνιστούν σε άλλους συμπατριώτες τους».

«Τουρίστες υγείας έρχονται στη χώρα μας από περισσότερες από 100 χώρες για μεταμόσχευση μαλλιών. Κυρίως η ηπειρωτική Ευρώπη, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Γερμανία είναι μεταξύ των κορυφαίων χωρών», είπε.

«Εκτός από την ηπειρωτική Ευρώπη, φιλοξενούμε τουρίστες υγείας από πολλές χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, ο Καναδάς, ακόμη και η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ».

Ο Usame Karakış, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία τουρισμού υγείας, μίλησε επίσης για τις υπηρεσίες τους. «Παραλαμβάνουμε τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό με VIP οχήματα από το αεροδρόμιο και τους μεταφέρουμε στο ξενοδοχείο τους. Την επόμενη μέρα κάνουμε τη διαδικασία σε ιδιωτικά νοσοκομεία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Karakış, μετά τη χειρουργική διαδικασία, εκείνοι είναι υπεύθυνοι να μεταφέρουν τους τουρίστες στο ξενοδοχείο τους. Επίσης τους προσφέρουν δωρεάν tour στην Κωνσταντινούπολη με VIP οχήματα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους έναν διερμηνέα. Την επόμενη μέρα επιστρέφουν στη χώρα τους.

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μεταμόσχευση μαλλιών, σύμφωνα με τον Yakup Uçar, ειδικό σε θέματα μεταμόσχευσης μαλλιών.

  • Η εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού, με πολυετή εμπειρία
  • Οι μειωμένες τιμές
  • Το τουριστικό brand της Κωνσταντινούπολης
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024